Informatie
Wat is een webapplicatie?

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie, wat is het nou precies? Een webapplicatie is in feite hetzelfde als een computerprogramma op uw computer. Het verschil is dat bij een webapplicatie het programma volledig in de browser draait. Om een webapplicatie te gebruiken heb je alleen een browser en een internetverbinding nodig. Vaak moeten gebruikers eerst inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de webapplicatie. Het grote voordeel van webapplicaties ten opzichte van traditionele software is dat gebruikers niks hoeven te installeren en dat informatie centraal wordt opgeslagen. Je kunt dus vanaf iedere locatie je webapplicatie benaderen.

 

Slimme webapplicaties versimpelen bedrijfsprocessen en vergroten het gebruiksgemak.

  • Gebruiksvriendelijk
  • Look & feel in eigen huisstijl
  • Maatwerk functionaliteiten
  • Koppelingen met externe systemen mogelijk
  • Eventueel voorzien van single sign-on, dus zonder inloggen

Voorbeeld van webapplicaties

Voor een beleggingspartij maakte wij onlangs een webapplicatie waarmee eindgebruiker obligaties kunnen kopen, inzien en eventueel kunnen verkopen. Voorheen gebeurde bijna alles handmatig. De aankoop ging telefonisch of per mail. De berekeningen van de opbrengsten werden in Excel gemaakt.

De webapplicatie heeft dit alles geautomatiseerd. Eindgebruikers kunnen inloggen en via iDeal obligaties kopen. Iedere maand kan krijgt de eindgebruiker een overzicht van de opbrengsten. En onze klant heeft in één oogopslag een overzicht van alle lopende zaken. Vele, vele honderden uren zijn inmiddels bespaard door deze verbeterslag.

Ben jij onze nieuwe <span class="text-primary">webdeveloper</span>?

Ben jij onze nieuwe webdeveloper?

Kom werken in aan uitdagende projecten in een ervaren team!

Uw organisatie succesvoller?

Start samenwerking Contact

Of bel of mail ons voor een afspraak!

085 104 5400