Online veilingsplatform Bieden & Wonen

De woningmarkt koelt maar niet af, met als gevolg dat veel woningzoekenden vaak achter het net vissen. Als er een geschikte woning op Funda staat, is de kans groot dat dit huis een paar dagen later verkocht is.

Ook voor een woningverkoper is de situatie niet ideaal. Hoe weet hij of hij het beste bedrag krijgt voor een huis? De nieuwe website Bieden & Wonen brengt hier verandering in. Woningeigenaren kunnen hun woning aanmelden op de website, waarna deze online geveild wordt. Geïnteresseerden kunnen vervolgens een bod uitbrengen. Dit maakt dit systeem zeer transparant. Iedereen kan de biedingsgeschiedenis volgen, een bod uitbrengen en zien hoe lang de veiling nog duurt.

T100 communiceerde helder en duidelijk en waren goed bereikbaar. Ze zijn niet gevestigd in Amsterdam, maar de grotere afstand leverde voor ons geen problemen op.
Caspar Phijffer – Managing Director

Handig is de mogelijkheid tot het doen van een proxybod. Dit is een uiterste bod. De biedrobot van Bieden & Wonen kan dan een hoger bod plaatsen als een potentiële koper wordt overboden. Dit voorkomt dat kopers op het allerlaatste moment overboden worden en een droomhuis door hun vingers zien glippen.

Initiatiefnemer van Bieden & Wonen is Caspar Phijffer. Het platform is aangesloten bij brancheclub Vastgoedpro, waardoor Bieden & Wonen een landelijke dekking heeft. “We werken met makelaars samen, maar daarnaast schakelen we ook direct met particulieren”, vertelt Phijffer. “Makelaars vinden het fijn om – dankzij de veiling – transparantie te bieden.”

 

Het concept van Bieden & Wonen werkt niet alleen in een overspannen markt, maar ook in een crisismarkt. Phijffer: “Als woningen onder water staan, zoeken mensen een alternatieve verkoopmethode. Een online veiling sluit dan mooi aan.” Zeker in grote steden werkt een veiling goed. “Je hebt namelijk altijd een bod nodig om een woning te verkopen, maar één bod kan al voldoende zijn,” concludeert Phijffer. “Wel is het bij ons verplicht om een bezichtiging te doen voordat er een bod geplaatst kan worden. We willen weten met wie we aan tafel zitten. Na een bezichtiging krijgt een potentiële koper toegang tot het biedplatform.”

Koppelingen met Auction Experts en Realworks

T100 ontwierp en ontwikkelde de nieuwe WordPress-website. Het design sluit daarbij naadloos aan op de nieuwe huisstijl van Bieden & Wonen. Verder is de website meertalig, waardoor expats makkelijk kunnen bieden. T100 realiseerde een koppeling met het veilingplatform Auction Experts. Dit was nodig om de veilingsoftware in de website te integreren. Tenslotte is er een koppeling gemaakt met Realworks. Dit is een bekend ERP-systeem voor makelaars, dat het woningaanbod automatisch synchroniseert met derde partijen. Realworks zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat woningdata op Funda en Jaap actueel wordt gehouden.

Een prettige samenwerking

Het eindresultaat is inmiddels live te zien. Caspar Phijffer is tevreden over de gerealiseerde oplossing. “T100 communiceerde helder en duidelijk”, zegt de Managing Director van Bieden & Wonen. “Daarnaast waren de ontwikkelaars goed bereikbaar. De realisatie van de website ging redelijk vlot. Internetbureau T100 is niet gevestigd in Amsterdam, maar de grotere afstand leverde voor ons geen problemen op.”

Ook toe aan een nieuwe website? Neem contact op met T100 en wij helpen u graag met een slimme en toekomstgerichte online oplossing.

Ben jij onze nieuwe <span class="text-primary">webdeveloper</span>?

Ben jij onze nieuwe webdeveloper?

Kom werken in aan uitdagende projecten in een ervaren team!

Uw organisatie succesvoller?

Start samenwerking Contact

Of bel of mail ons voor een afspraak!

085 104 5400