Terug | 27 juni 2022 | BLOG

Shopware volledig koppelen aan LogicTrade

Shopware volledig koppelen aan LogicTrade

Hoe koppel je een van de meest geavanceerde e-commerceplatformen aan het grootste PIM-systeem voor de meubel-, slaap- en woningtextielbranch, zonder functionaliteiten verloren te laten gaan?

Shopware en LogicTrade, logische partners


Shopware is een van de meest geavanceerde e-commerce oplossing, waar zelfs de grootste en meest complexe webshops op kunnen draaien. De grote mate van flexibiliteit en opties in Shopware maken het een ijzersterk platform, maar ook een uitdagend platform om een koppelingen mee te maken.

Met LogicTrade halen retailers het meest uitgebreide PIM-systeem voor de meubel-, slaap- en woningtextielbranch in huis. Een slim systeem en een logische keuze voor woonwinkels van elk formaat. De enige uitdaging? Een standaard koppeling met Shopware is er niet, die moet op maat gemaakt worden.

Een stabiele en toekomstbestendige koppeling

De plug-in oplossing van T100 sluit naadloos aan op Shopware en laat de basis volledig intact. Zo kunnen alle functionaliteiten in Shopware in gebruik blijven. Maakt uw platform bijvoorbeeld gebruik van kortingsregels in Shopware? De koppeling zorgt voor een goede vertaling naar Logictrade. In tegenstelling tot maatwerk in de core van Shopware levert deze koppeling geen enkele beperking op. Shopware zonder problemen worden geupdate en uitgebreid worden, zonder dat de koppeling hoeft te worden aangepast.

In de praktijk: De Bommel meubelen

Met 12 locaties door heel Nederland en een uitgebreid e-commerceplatform is De Bommel Meubelen een van de grotere spelers in de Nederlandse meubelmarkt. De webshop biedt keuze uit duizenden meubelen en heeft een uitgebreide productconfigurator en een rijk gevuld inspiratiegedeelte. Het laten samenwerken van de webshop met het oude order- en voorraadbeheer bleek een steeds groter wordende uitdaging. Het huidige systeem bleek niet meer toereikend en vroeg het nodige aan mensenwerk. Daarom werd de overstap gemaakt naar LogicTrade als nieuwe basis.

T100 heeft de Shopware webshop naadloos gekoppeld met LogicTrade en een aantal processen bijna volledig geautomatiseerd. Productinformatie voor de duizenden producten (inclusief vele varianten vanuit de productconfigurator) worden automatisch ingeladen vanuit LogicTrade. Orders gaan geautomatiseerd weer terug naar LogicTrade, waar ze verder worden verwerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met een complexe set aan voorwaarden, zoals acties, betalingsstatus en levertijden. 

Al met al is met het verbinden van Shopware aan LogicTrade een flinke efficiëntieslag gemaakt. Minder mensenwerk en minder foutgevoeligheid betekent meer tevreden klanten voor De Bommel Meubelen.

Bekijk de case

 

Ook benieuwd hoe slimme software uw digitale business kan versnellen?
Neem contact op met T100!

Delen op social media

Meer lezen?

Doe Excel de deur uit!

Doe Excel de deur uit!

10 november 2022
Kosten voor maatwerk software: lager dan u denkt!

Kosten voor maatwerk software: lager dan u denkt!

15 augustus 2022
5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

01 augustus 2022
Ben jij onze nieuwe <span class="text-primary">webdeveloper</span>?

Ben jij onze nieuwe webdeveloper?

Kom werken in aan uitdagende projecten in een ervaren team!

Uw organisatie succesvoller?

Start samenwerking Contact

Of bel of mail ons voor een afspraak!

085 104 5400