Terug | 15 augustus 2022 | BLOG

Kosten voor maatwerk software: lager dan u denkt!

Kosten voor maatwerk software: lager dan u denkt!

Maatwerk software klinkt als een dure aangelegenheid. Maar de tijd dat software op maat vele tienduizenden euro’s kostte is voorbij. Door efficiënt te werken met de laatste technieken en door ons concurrerende uurtarief zijn de kosten vaak lager dan u denkt!

Software op maat laten bouwen, dat klinkt als een kostbare aangelegenheid. Toch valt dat in de praktijk vaak reuze mee. Door gebruik te maken van moderne technieken, compacte en ‘schone’ code en onze efficiënte planning zijn de kosten voor maatwerk software vaak goed te overzien. Ook werkt T100 met een klein en ‘plat’ team. Wij hebben geen accountmanagers, geen scrummasters en geen Creative Director, en ook geen hip kantoor in een Amsterdams grachtenpand. Allemaal zaken waar ú niet voor hoeft te betalen. Bij T100 werken ervaren, zelfsturende professionals. U werkt direct samen met diegene die uw oplossing gaan bouwen. Dat werkt snel en efficiënt, en bespaart onnodige kosten.

Het wiel niet opnieuw uitvinden

Wij hebben ruimte ervaring met maatwerk software en ook al vele applicaties gebouwd. Dat heeft als voordeel dat wij het wiel vaak niet compleet opnieuw uit hoeven vinden. Het komt regelmatig voor dat wij ons deels kunnen baseren op eerder ontwikkelde oplossingen, waarop wij uw maatwerk oplossing verder bouwen. Ook dat scheelt in de ontwikkelkosten.

 

Standaard software: goedkoop is soms duurkoop

Voor veel digitale vraagstukken zijn standaardoplossingen beschikbaar. Het nadeel daarvan is dat one-size-fits-all oplossingen bijna nooit helemaal sluiten op de behoefte van de organisatie. Daarnaast werken de meeste kant- en klare applicaties met een verdienmodel waarbij per gebruiker of module een maandelijks bedrag wordt betaald. Vaak zijn de instapbedragen laag, maar de kosten groeien wanneer het aantal gebruikers, modules of data groeit. Zo begon een van onze klanten met een standaard CRM-pakket van €150,- per maand. Na 2 jaar, en een gestaag gegroeid relatiebestand, waren de kosten opgelopen naar €1250,- per maand. Dat bedrag besparen zij nu elke maand door te werken met onze CRM-oplossing op maat. De maatwerkoplossing was binnen één jaar al ruim terugverdient.

 

Een van onze klanten begon met een standaard CRM-pakket van €150,- per maand. Na 2 jaar, en een gestaag gegroeid relatiebestand, waren de kosten opgelopen naar €1250,- per maand.

 

Het bouwen van een maatwerkoplossing is op termijn eigenlijk altijd goedkoper. De investering vooraf is weliswaar hoger, maar daarna verdient deze investering zichzelf elke maand terug. De kosten van maatwerk software vallen vaak ook mee, door onze efficiënte bouwtechniek en strakke planning kunnen wij in korte tijd veel doen.

 

Benieuwd naar de kosten voor software op maat?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van maatwerk software? Neem contact met ons op, vertel ons uw idee en wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en de kosten.

Delen op social media

Meer lezen?

Doe Excel de deur uit!

Doe Excel de deur uit!

10 november 2022
5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

01 augustus 2022
Slimme integraties met iFunds Engage 365 – Microsoft Dynamics

Slimme integraties met iFunds Engage 365 – Microsoft Dynamics

27 juli 2022
Ben jij onze nieuwe <span class="text-primary">webdeveloper</span>?

Ben jij onze nieuwe webdeveloper?

Kom werken in aan uitdagende projecten in een ervaren team!

Uw organisatie succesvoller?

Start samenwerking Contact

Of bel of mail ons voor een afspraak!

085 104 5400